Sou..udřeni

        To si tak v neděli ráno vstaneme, umyjeme se, uvaříme čaj, nachystáme snídani, svačinu, posnídáme a vyrážíme… Blíží se nám totiž Frenštátské slavnosti, tak paní vedoucí naplánovaly soustředění. Při cestě do Astry nadávám, i když jsem s tím před měsícem dobrovolně souhlasila, při převlékání v šatně mě bolí každý sval z páteční zkoušky, ale převlékám se dál, co jiného mi taky zbývá. ;-) Jedinou záchranou nedělního rána byla Peťka, která slavila svátek. My jí všichni radostně gratulovali a za to jsme dostali jablečné šátečky a hlt růžového vína. A tím začalo SOUSTŘEDĚNÍ.

        Běžíme po kruhu, protahujeme si svaly, klouby, šlachy. Snažíme se rozlepit víčka a soustředit se. Po rozcvičce přichází další várka Peťčiných šátečků a dalšího hltu vínka… to nás už nadobro rozpohybuje a hurá na Ovečky (což je pásmo, na které se můžete těšit na slavnostech).

        Zpíváme a tančíme, potíme doposud vypité víno a tak si dáváme do třetí nohy další hlt. Při stém opakování stejné pasáže už opravdu nemůžeme, ale jedeme dál. Musíme přeci na domácím pódiu podat ten nejlepší výkon. Blíží se obědová hodina, tak vytahujeme svačiny a z druhého sálu se najednou stává štěbetající bufet plný vůně papriky, salámů, horkého kafe, sladkých koblih a štrůdlů. Popřejeme si dobrou chuť a zblajzneme to na jeden nádech. Malinká pauza na trávení, dejme tomu tři minuty, a jde se zase na parket.

        Nyní už jen ladíme detaily. Při tom nám v břiše poskakuje svačina, která se nestihla dostat ani do žaludku. Nevadí, pokračujeme dál. Bača zpívá, ovečky vzorně cupitají v rytmu.
STOP, znova! STOP, co ty záda? STOP, jdeš blbou nohou! STOP, jiné držení. STOP, STOP… blá, blá, blá... Hlavně všechno s úsměvem a dobrou náladou. Pája, Janča a Jiřinka se dokonce naučily hvízdat ;-) (Na vysvětlení se neptejte, neidentifikovatelné proudy zvuku z úst převést do psaného textu opravdu nejdou).

        Zkoušíme to naposledy…. A tak ještě teda jednou naposledy …ale vypadá to už slibně. Pár informací na závěr, například, kdo se podepíše do kroniky na radnici, kdo potáhne cimbál, kdo nachystá snídani souboru Spinek atd. Prostě klasická organizační schůzka. O té si někdy taky napíšeme.

        Potlesk na závěr, úklid sálu, konečná fotka a jde se domů. Tak na Frenštátských slavnostech na viděnou. 

                                                                                                                                                        PP

Diskuse

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Novinky

Valašský bál 2024

Valašský soubor Sedmikvítek Vás srdečně zve na Valašský bál, který se bude konat 2. března v aule Gymnázia a SPŠEI ve Frenštátě pod Radhoštěm od 19:00.  Předprodej zahájen 15. ledna na tel.: 737 378 650,nebo na e-mailu: pavlacibulcova@seznam.cz Cena: 200 Kč, 150 Kč (krojovaní)  

Nábor

    Máš rád folkór?          Rád tančíš?              A nebo jen hledáš koníček, který by vyplnil tvůj volný čas?  Tak přijď mezi nás! Už na tebe čekáme.  Valašský...

Ohlédnutí za Valašským bálem 2020

  Valašský bál je za námi a nyní již můžeme jen hodnotit a děkovat.     Moc Vám všem děkujeme za projevenou přízeň. Jen díky Vám se večer povedl, tak jak se povedl! My jsme si ho užili neskutečně a doufáme, že i Vy jste se celý večer bavili.  Těšíme se na Vás zase za...

 Odkaz na facebookové stránky 

Nejbližší akce

Díky situaci s nákazou Covid-19
nejsou plánované žádné blízké akce.

více v sekci plánované akce.